HORMONALE ANALYSE & ADVIES

Wat zijn hormonen?

Hormonen zijn stofjes die belangrijke lichamelijke processen aan-en uitzetten en reguleren. Ze verplaatsen zich via de bloedbaan en hebben talloze functies. Zo beïnvloeden hormonen onze bloedsuikerspiegel, spieropbouw, groei, botopbouw, lichaamstemperatuur, stofwisseling, vochthuishouding, voortplanting en nog veel meer. Ze kunnen je fantastisch laten voelen maar als ze uit balans zijn, kunnen ze het je moeilijk maken!

Hormonen spelen een grote rol in ons lichaam. Ze zijn van invloed op hoe energiek je je voelt, of je wel of niet afvalt, hoe je spijsvertering verloopt, hoe snel je veroudert en hoe je stress ervaart.

Helaas kunnen er door leefstijl, erfelijkheid en diverse aandoeningen disbalansen in de hormoonhuishouding ontstaan. Bij een disbalans worden hormonen je vijand die je prikkelbaar, emotioneel, vermoeid of dik maken.

Wat gebeurt er als jouw hormonen uit balans raken?

Een te kort aan of een te laag van het ene hormoon ten opzichte van het andere hormoon zorgt ervoor dat ze uit balans raken. Als ze eenmaal ontregeld zijn, kunnen de meest uiteenlopende klachten ontstaan. Denk aan klachten als vermoeidheid, slecht slapen, overgangsklachten, bijnieruitputting, vaak zin hebben in zoet/zout voedsel, aankomen, schildklierproblemen en libidovermindering

Hoe kun je dit voorkomen of oplossen?

Met een gezonde leefstijl kun je door een aantal simpele aanpassingen jouw hormonen in balans brengen zodat jij je weer prettig voelt en weer vertrouwd wordt met je eigen lichaam.

De grootste uitdaging ligt vaak in de combinatie tussen de leefstijlvlakken stress, voeding en beweging. Vandaar dat ik je op alle drie de vlakken tips geef waarmee je direct aan de slag kunt.

Ik help vrouwen bij het bereiken van hun ideale gewicht en optimale vitaliteit door hun hormonen in balans te brengen. Dit bereiken we door een uitgebreid leefstijladvies volgens de richtlijnen van de Hormoonfactor. 

 

Voor mij betekent vitaal zijn dat je lekker in je vel zit en voldoende energie hebt om de dingen te doen waar je blij van wordt. Daarom focus ik mij niet alleen op voeding, maar spelen ook andere belangrijke factoren zoals stress, slaap en beweging een rol in mijn consulten. 

Ik leg je uit hoe je de klachten zelf aan kunt pakken. Want het fijne is dat je er zelf veel meer aan kunt doen dan je denkt. Je doelen bereik je door een advies op maat waarin voeding, beweging, suppletie en ontspanning in acht genomen wordt.

 

Hiermee valt ontzettend veel winst te behalen op bovengenoemde gebieden!

Aan de hand van een vragenlijst voer ik een hormonale analyse uit. Samen kijken we welk voedingspatroon voor jou werkt. Elke aanpak is persoonlijk en gericht op jouw doelen, klachten en wensen.

Ik streef ernaar om je meer te leren over je eigen lichaam en inzicht te geven in je (eet)gedrag en leefstijl. Na mijn consulten weet je zelf wat gezond voor je is en hoe je dit makkelijk toe kunt passen binnen je eigen leven voor nu en in de toekomst.

 

De Hormoonfactor is ontwikkeld door Ir. Ralph Moorman. Het is geen dieet, maar een levensstijl!

 

Wanneer kun je bij mij terecht?

  • Overgangsklachten

  • Vermoeidheid 

  • Slapeloosheid

  • Gewicht verliezen

  • Trage schildklierwerking (Hashimoto)

  • Darmklachten (Prikkelbare Darm Syndroom)

  • Burn-out

  • Menstruatieproblemen

Klik hier voor:

gerechtigheid
Yoga at Home
Vrouw maakt salade