top of page

 massages / access bars behandelingen

Bij stress maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Cortisol heeft als functie om in geval van vechten of vluchten (overleven) meer zuurstof naar de hersenen en meer bloed naar de spieren te sturen. Alleen hoeven wij niet letterlijk te vluchten of vechten voor ons leven, maar ervaren we door ons drukke leven of gebeurtenissen continue stress.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een massage positief effect heeft op de cortisol spiegel in je bloed. Je lichaam zal zich weer herstellen en ontspannen als de cortisolspiegel weer normaal is. Een massage kan de vicieuze cirkel doorbreken van stressklachten.

Het kneden van de spieren en het uitoefenen van druk hierop tijdens een massage, stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt je lichaam daarmee beter om te gaan met stress.

Bij een massage komen verschillende hormonen vrij door de aanraking van het lichaam. Deze stoffen hebben een positief effect op je fysieke en psychische klachten door stress.

 

De volgende hormonen komen vrij:

Oxytocine (knuffelhormoon) heeft invloed op je fysieke processen. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk. Het ontspant de spieren en het verbetert de doorbloeding van organen en spijsvertering. Je kunt zeggen, alles wat cortisol juist onderdrukt.

Dopamine (geluk hormoon) bevordert het genotsgevoel en draagt bij aan een gelukkig gevoel. Een tekort veroorzaakt vermoeidheid en lusteloosheid.

Endorfine (pijnstiller) werkt pijn verlagend en draagt bij aan een geluksgevoel en zorgt het ervoor dat we ons goed voelen.

 

Rust in je hoofd en ontspanning

Masseren brengt je aandacht van je (drukke) hoofd af. Je aandacht gaat meer naar je gevoel en minder naar je ‘denkgeest’ of gedachten in je hoofd. De verschillende hormonen zorgen ervoor dat je hersenen op een ander niveau gaan werken.

 

Bewustwording begin van verandering

Massage heeft ook een positief effect op jezelf. Bewust worden van je gevoel tijdens een massage geeft vaak inzicht in hoe jij in je vel zit. Dit zijn de eerste stappen voor verandering en genezing van je stress. Je lichaam en geest komen zo weer in balans, waardoor je minder je klachten ervaart. Je kan zo makkelijker je stress los laten en jezelf weer vrijer voelen.  

 

COMBI MASSAGE 

Deze massage heb ik ontwikkeld zodat het noodzakelijke met het aangename gecombineerd wordt.

Ik start met een trigger point massage. Dit is een paramedische massage geënt op het oplossen van knelpunten (verkrampingen) in spieren, zogenaamde triggerpoints of spierknopen. Deze verhardingen kunnen elders in het lichaam klachten veroorzaken. Triggerpoints worden gemasseerd door druk of met behulp van andere hulpmiddelen.

Ik neem een deel van Shiatsu mee in mijn massage, deze traditionele geneeswijze en massage richt zich op de energiebanen in het lichaam (meridianen). Met de vingers en duimen wordt druk uitgeoefend op dezelfde energiepunten als in de acupunctuur.

Vervolgens geef ik een sportmassage gecombineerd met ontspanningsmassage. Deze massage is een paramedische massage gericht op het herstel na blessures, ter voorkoming van letsels en het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen. 

Het masseren op deze manier bevordert

de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

Het laatste deel en doel van de massage is het kalmeren en ontspannen van het lijf. Het hele of deel van het lichaam (afhankelijk van de tijdsduur) wordt middels zachte bewegingen met warme olie tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

ontspanningsmassage

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen een ontspanningsmassage te nemen. Het doel van deze massage is het kalmeren en ontspannen van het lijf. Het hele of deel van het lichaam (afhankelijk van de tijdsduur) wordt middels zachte bewegingen met warme olie tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

sportmassage

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen een sportmassage te nemen om klachten te verhelpen.

Deze massage is een paramedische massage gericht op het herstel na blessures, ter voorkoming van letsels en het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen. 

Het masseren op deze manier bevordert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

voetreflexmassage

In een gezond lichaam functioneren alle lichaamssystemen; zoals organen en hormonen optimaal en kan het lichaam genoeg weerstand bieden tegen verstoringen. Als dit zelf genezend vermogen wordt geremd of geblokkeerd dan raakt het lichaam uit balans en kunnen (pijn)klachten ontstaan die niet zomaar overgaan. Klachten als hoofdpijn, een kort lontje, maar ook slecht slapen, concentratie problemen of ook rug-, nek en schouderklachten vinden hun oorsprong in een te grote mate van stress.

 

Voetreflexmassage is een leuke, makkelijke en doeltreffende manier om ontspanning te bereiken. 

Voetreflexmassage is een effectieve methode om het hele lichaam te laten ontspannen.

Hierdoor breng ik het zenuwstelsel in balans en stimuleer je het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Je stelt het lichaam in staat zich op te laden en te herstellen waardoor stress gerelateerde klachten zullen verminderen of verdwijnen.

TARIEVEN MASSAGES

 • Combimassage  30 minuten                           € 30,--

 • Combimassage  45 minuten                           € 45,--​

 • Combimassage  60 minuten                           € 60,--

 • Ontspanningsmassage 30 minuten                € 30,--

 • Ontspanningsmassage 45 minuten                € 45,--

 • Ontspanningsmassage 60 minuten                € 60,--

 • Ontspanningsmassage 75 minuten                € 75,--

 

 • Sportmassage 30 minuten                              € 30,--

 • Sportmassage 45 minuten                              € 45,--

 • Sportmassage 60 minuten                              € 60,--

 • Sportmassage 75 minuten                              € 75,--

 • Voetreflex massage 45 minuten                      € 45,--
Rug massage
massage

Je hoeft geen handdoek mee te nemen

massage
bottom of page