top of page

Massages / access bars behandelingen

Bij stress maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Cortisol heeft als functie om in geval van vechten of vluchten (overleven) meer zuurstof naar de hersenen en meer bloed naar de spieren te sturen. Alleen hoeven wij niet letterlijk te vluchten of vechten voor ons leven, maar ervaren we door ons drukke leven of gebeurtenissen continue stress.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een massage positief effect heeft op de cortisol spiegel in je bloed. Je lichaam zal zich weer herstellen en ontspannen als de cortisolspiegel weer normaal is. Een massage kan de vicieuze cirkel doorbreken van stressklachten.

Het kneden van de spieren en het uitoefenen van druk hierop tijdens een massage, stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt je lichaam daarmee beter om te gaan met stress.

Bij een massage komen verschillende hormonen vrij door de aanraking van het lichaam. Deze stoffen hebben een positief effect op je fysieke en psychische klachten door stress.

 

De volgende hormonen komen vrij:

Oxytocine (knuffelhormoon) heeft invloed op je fysieke processen. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk. Het ontspant de spieren en het verbetert de doorbloeding van organen en spijsvertering. Je kunt zeggen, alles wat cortisol juist onderdrukt.

Dopamine (geluk hormoon) bevordert het genotsgevoel en draagt bij aan een gelukkig gevoel. Een tekort veroorzaakt vermoeidheid en lusteloosheid.

Endorfine (pijnstiller) werkt pijn verlagend en draagt bij aan een geluksgevoel en zorgt het ervoor dat we ons goed voelen.

 

Rust in je hoofd en ontspanning

Masseren brengt je aandacht van je (drukke) hoofd af. Je aandacht gaat meer naar je gevoel en minder naar je ‘denkgeest’ of gedachten in je hoofd. De verschillende hormonen zorgen ervoor dat je hersenen op een ander niveau gaan werken.

 

Bewustwording begin van verandering

Massage heeft ook een positief effect op jezelf. Bewust worden van je gevoel tijdens een massage geeft vaak inzicht in hoe jij in je vel zit. Dit zijn de eerste stappen voor verandering en genezing van je stress. Je lichaam en geest komen zo weer in balans, waardoor je minder je klachten ervaart. Je kan zo makkelijker je stress los laten en jezelf weer vrijer voelen.  

 

COMBI MASSAGE 

Deze massage heb ik ontwikkeld zodat het noodzakelijke met het aangename gecombineerd wordt.

Ik start met een trigger point massage. Dit is een paramedische massage geënt op het oplossen van knelpunten (verkrampingen) in spieren, zogenaamde triggerpoints of spierknopen. Deze verhardingen kunnen elders in het lichaam klachten veroorzaken. Triggerpoints worden gemasseerd door druk of met behulp van andere hulpmiddelen.

Ik neem een deel van Shiatsu mee in mijn massage, deze traditionele geneeswijze en massage richt zich op de energiebanen in het lichaam (meridianen). Met de vingers en duimen wordt druk uitgeoefend op dezelfde energiepunten als in de acupunctuur.

Vervolgens geef ik een sportmassage gecombineerd met ontspanningsmassage. Deze massage is een paramedische massage gericht op het herstel na blessures, ter voorkoming van letsels en het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen. 

Het masseren op deze manier bevordert

de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

Het laatste deel en doel van de massage is het kalmeren en ontspannen van het lijf. Het hele of deel van het lichaam (afhankelijk van de tijdsduur) wordt middels zachte bewegingen met warme olie tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

ontspanningsmassage

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen een ontspanningsmassage te nemen. Het doel van deze massage is het kalmeren en ontspannen van het lijf. Het hele of deel van het lichaam (afhankelijk van de tijdsduur) wordt middels zachte bewegingen met warme olie tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

sportmassage

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen een sportmassage te nemen om klachten te verhelpen.

Deze massage is een paramedische massage gericht op het herstel na blessures, ter voorkoming van letsels en het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen. 

Het masseren op deze manier bevordert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de stofwisseling.

voetreflexmassage

In een gezond lichaam functioneren alle lichaamssystemen; zoals organen en hormonen optimaal en kan het lichaam genoeg weerstand bieden tegen verstoringen. Als dit zelf genezend vermogen wordt geremd of geblokkeerd dan raakt het lichaam uit balans en kunnen (pijn)klachten ontstaan die niet zomaar overgaan. Klachten als hoofdpijn, een kort lontje, maar ook slecht slapen, concentratie problemen of ook rug-, nek en schouderklachten vinden hun oorsprong in een te grote mate van stress.

 

Voetreflexmassage is een leuke, makkelijke en doeltreffende manier om ontspanning te bereiken. 

Voetreflexmassage is een effectieve methode om het hele lichaam te laten ontspannen.

Hierdoor breng ik het zenuwstelsel in balans en stimuleer je het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Je stelt het lichaam in staat zich op te laden en te herstellen waardoor stress gerelateerde klachten zullen verminderen of verdwijnen.


ACCESS BARS

Als je al lange tijd gestrest bent, kun je geestelijk uitgeput raken. Wat het nog lastiger maakt, is dat geestelijke uitputting in onze maatschappij redelijk genormaliseerd is.

Het is niet gek om altijd maar ‘te druk’ te zijn.

 

Access Bars is een zachte drukpunten behandeling op het hoofd, die ervoor zorgt dat de energie in je lichaam weer gaat stromen waardoor fysieke en/of mentale blokkades in het lichaam worden opgelost. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte in het hoofd en lichaam.

Je ervaart helderheid en inzicht. Deze behandeling is zeer geschikt bij stress, vermoeidheid of belemmerende overtuigingen.

 

Access Bars zijn 32 drukpunten op de energiebanen die zich op en in het hoofd bevinden. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. En komt er ruimte en ontspanning in je lijf en je creëert nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Om in computertermen te spreken; je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

 

Wanneer je een behandeling krijgt, lig je heerlijk ontspannen en volledig gekleed op de behandeltafel,

 

Een totale behandeling duurt ongeveer 1 uur.

 

Access Bars heeft al duizenden mensen geholpen meerdere aspecten van hun lichaam en leven te veranderen zoals: slaap, gezondheid en gewicht, angst, verlangen, stress en zo veel meer. Access Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest wil ervaren. Zeker in de drukke maatschappij van tegenwoordig is het fijn als er weer meer balans is tussen inspanning en ontspanning.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte.

Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

 

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta).  Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Rug massage
massage

Je hoeft geen handdoek mee te nemen

massage
bottom of page