2 x pannenkoek als ontbijt

Mijn meest favoriete ontbijtjes!



Dan heb ik het over havermout pannenkoekje; heerlijk met biologische Griekse Yoghurt of geiten yoghurt met diverse stukjes fruit. De soorten fruit kun je variëren/ Mijn andere favoriet is een bananenpannenkoek.


Hierbij de recepten:


Havermout pannenkoek

Ingrediënten:


30 gram biologische havermout

10 gram zonnebloempitten

10 gram pompoenpitten

(optioneel chiazaad en lijnzaad)

zeetzout

60 ml water

diverse fruit naar keuze

Kokos yoghurt of biologische Griekse Yoghurt


Hoe maak je het?

Doe de havermout, de zaden en pitten en een mespuntje zout in de blender en maal alles door elkaar. Voeg vervolgens het water toe en pureer alles met elkaar.

Verhit een theelepel kokosolie in de koekenpan en voeg vervolgens het beslag toe.

Bak het beslag in ca 5 minuten gaar, tot de bovenkant is gestold. Vervolgens draai je de pannenkoek en bak je de ander kant ook in enkele minuten gaar.


Leg de pannenkoek op een bord en garneer deze met diverse soorten fruit en bijvoorbeeld kokos yoghurt of biologische Griekse yoghurt.






Bananenpannenkoek

Ingrediënten 2 eieren kaneel naar smaak 1/2 banaan diverse fruit naar keuze


Hoe maak je het? Doe de 2 eieren met de banaan en de kaneel in een schaal. Maak dit tot een beslag met de staafmixer.


Verhit een theelepel kokosolie in de pan en giet het beslag in de pan.


Bak de pannenkoek 5 minuten tot de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek om en bak nog een paar minuten.


Leg de pannenkoek op een bord en garneer deze met diverse soorten fruit en bijvoorbeeld kokosyoghurt of biologische Griekse yoghurt.