top of page

Broccolisoep
Ingrediënten voor 8 koppen 800 gram broccoli 1,5 liter kippenbouillon van de natuurwinkel 2 aardappels (middelgroot) Pijnboompitjes naar smaak 150 ml. sojaroom 0,5 of hele rode peper (vrij pittig!)

2 rode of gele uien Staafmixer

Hoe maak je het? Schil de aardappels en breng ze aan de kook in een grote pan met de bouillonblokjes (zie verpakking). Snijd ondertussen de broccoli, ui en rode peper. Als de aardappels 14 minuten koken voeg je de broccoli toe. Fruit ondertussen de ui en peper naar smaak. Een hele peper is vrij pittig. Laat de broccoli en aardappels nog ongeveer 7 minuten koken totdat alles zacht is. Voeg hierna de ui en peper toe. Laat het geheel een beetje afkoelen en mix dan alles met de staafmixer. Voeg als laatste de sojaroom naar smaak toe en meng goed door elkaar. Serveer met geroosterde pijnboompitjes naar smaak.

bottom of page