top of page

Groente omelet

Ik vind eieren heerlijk, het liefst zou ik ze elke dag eten. Helaas is het niet goed voor ons milieu om te veel dierlijke producten te consumeren, daarom houd ik het bij drie biologische eieren per week. Het is belangrijk om voor biologische eieren te kiezen omdat de omega-3/omega-6 vetverhouding vaak gunstiger is. Wanneer we teveel omega-6 ten opzichte van omega-3 binnenkrijgen kan dit leiden tot ontstekingen in het lichaam. Daarnaast is het natuurlijk voor de kip wel zo prettig om voor biologisch te kiezen en krijg jij geen antibiotica en diergeneesmiddelen binnen.


Ingrediënten groente naar keuze (spinazie, tomaatjes, rode ui, champignons of zakje soepgroenten) 2 biologische eieren pijnboompitjes beetje kokosolie of olijfolie om in te bakken zout & peper & bieslook

Hoe maak je het? Klop de eieren los in een bakje en voeg peper, zout en bieslook toe. Snijd de groente, indien nodig, fijn en laat wat olie warm worden in de koekenpan. Je kunt ook kiezen voor een zakje soepgroenten om het jezelf makkelijk te maken. Als de groenten gaar zijn voeg je het eiermengsel toe. Rooster in een andere pan de pijnboompitjes licht bruin.

Serveer met wat rucola of veldsla op een Yam- of zuurdesembroodje.

bottom of page