top of page

Pompoensoep


Jacqueline Heck, voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Velserbroek, intakeconsult

Mijn favoriete soep, én ingrediënt by the way: pompoen(soep)! Lekker zoet en romig. Hoewel pompoen meer een seizoen product is, kan ik deze soep het hele jaar wel eten!

Ingrediënten voor 6 koppen 800 gram pompoenblokjes voorgesneden

2 rode ui 1 rode peper 2 groentebouillonblokjes, natuurwinkel 1.5 liter water 200 ml. kokosmelk 2 handen gehakte walnoten bosuitjes naar smaak 2 tl. kaneel peper & zout Staafmixer

Hoe maak je het? Snijd de rode ui en de rode peper. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de rode ui en peper hierin. Doe na 3 minuten de pompoenblokjes erbij. Voeg kaneel, peper en zout toe en laat 15 minuten bakken op laag vuur. Breng ondertussen 1.5 liter water aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen. Doe het pompoenmengsel erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Als de pompoen zacht is pureer je het mengsel met een staafmixer. Doe 200 ml. kokosmelk bij de pompoensoep en laat de soep weer warm worden. Dien op met wat gehakte walnoten en gesneden bosuienringetjes.

bottom of page