top of page

SmoothiesHet grootste nadeel van smoothies maken? Dat het maken van groene sapjes vaak aardig wat tijd in beslag neemt/je moet veel snijden/is niet altijd even lekker of welke smoes we dan ook bedenken. Daarom heb ik een aantal lekkere en snellere groente sapjes bedacht met nét iets minder handelingen. Hou je wel van de DIY (Do It Yourself)? Check dan de DIY-varianten. Neem je sapje wel als tussendoortje, het is naar mijn mening geen volwaardige maaltijd.

Mango-liciousss DIY: Schil een halve mango, was een halve courgette en doe beide in stukjes in de blender samen met 100-150 ml. water.

Geen-tijd: Was een halve courgette en snijd deze in stukjes. Doe in de blender samen met 250 ml. versgeperst mangosap uit de supermarkt.

Oranje duivel DIY: Pers ongeveer 4 perssinaasappels (gelijk aan 250 ml.) uit en doe samen met 3 middelgrote waspeentjes in de blender.

Geen-tijd: Doe drie middelgrote waspeentjes (geraspt en gesneden, zakje uit de koeling) samen met 250 ml. versgeperst sinaasappelsap uit de supermarkt in de blender.

Classic DIY: Doe twee volle handen spinazie samen met een geschilde kiwi en stukjes banaan in de blender. Voeg 150 ml. water toe.

Geen-tijd: Hoewel deze smoothie al supersnel is kun je het jezelf nog nét iets makkelijker maken door te kijken of er een versgeperst sapje met banaan en kiwi in de supermarkt ligt. Gebruik hiervan dan 250 ml.

Forest fruit DIY: Meng 150 ml water met 75 gr. bosvruchten of bosbessen (vers of vriesvak), 2 volle handen andijvie en 1 kleine banaan.

Geen-tijd: Voeg 2 volle handen andijvie toe aan een versgeperst rood fruit sapje naar keuze in de supermarkt.

Zoals je ziet kun je van elk versgeperst sapje uit de supermarkt een groene smoothie maken. Dit maakt het sapje nóg gezonder omdat groenten minder suikers dan fruit bevatten en daarnaast bomvol mineralen, vitaminen, vezels en antioxidanten zitten.

Je kunt je sapje nog meer pimpen met een avocado, pitjes en zaden, kokosolie en kruiden zoals munt en gember.

Hieronder een lijstje met groenten die zich goed laten combineren met fruit, ga dus lekker zelf aan de slag!:

- Spinazie - Andijvie - Wortel - Bleekselderij - Courgette - Boerenkool - Sla - Komkommer - Rode biet


Geniet van je smoothie!
Jacqueline


bottom of page