top of page

Gevulde courgette

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten voor 2 pers. 1 courgette 150 gr. zilvervliesrijst 1 rode paprika 1 rode ui vis naar keuze klein blikje tomatenpuree geraspte geitenkaas naar smaak olijfolie peper, zout en Italiaanse kruiden

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 C˚. Halveer de courgette. Doe deze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet 12 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in kleine stukjes. Laat de courgette afkoelen. Als deze voldoende afgekoeld is kun je de binnenkant voorzichtig uitlepelen met een theelepel. Probeer de binnenkant zoveel mogelijk in tact te laten. Vul de courgette met tomatenpuree, paprika en ui en dek af met wat geitenkaas. Vervolgens zet je de binnenkant die je net hebt uitgelepeld er weer op. Zet de courgette nog 20 min. in de oven. Ondertussen kook je de rijst volgens de verpakking en bak je de vis. Je kunt de vis gemarineerd kopen of zelf marineren met wat olijfolie, peper, zout, bieslook en citroensap.

bottom of page