top of page

GuacamoleAvocado is echt supergezond! Eet er 2 per week of maak een heerlijke guacamole van. Deze is heerlijk als dip voor rauwkost. Het eten van groente en fruit, waaronder avocado, verkleint de kans op hartziekten en beroerte. Daarnaast is er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker. Dit effect geldt voor alle groente.
Ingrediënten 1 avocado (als je guacamole als dip op tafel wilt zetten tijdens een feestje gebruik dan meer) 1 kleine tomaat olijfolie peper, zout en paprikapoeder knoflookpoeder of 1 teentje knoflook

Hoe maak je het? Schil de avocado, voeg wat olijfolie toe en prak fijn in een kommetje. Snijd de tomaat in hele kleine blokjes. Voeg wat olijfolie toe aan de avocado totdat deze romig en glad wordt. Voeg peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder/knoflook toe naar smaak. Knoflookpoeder is vaak wel redelijk scherp dus wees hier wel voorzichtig mee;). Voeg de tomaat toe en roer goed door elkaar.

Klaar! Easy, toch?

bottom of page