top of page

Kokos-noten-chocoladebonbons

Sinds Rens Kroes de dadelballetjes op de kaart heeft gezet ben ik fan! Heerlijke en voedende snacks voor tussendoor zonder toegevoegde suikers. Daar gaat het hart van een healthfan sneller van kloppen:). Hierbij mijn variant!

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten voor 10 bonbons 15 dadels 1 eetl. cacao + extra ter garnering 2 eetl. koud water 2 eetl. kokossnippers + extra ter garnering klein handje hazelnoten + extra ter garnering 10 gr. 74% pure chocolade ter garnering Keukenmachine

Hoe maak je het? Ontpit en spoel de dadels af met koud water. Doe deze samen met cacao en water in de keukenmachine. Je kunt ook alvast wat hazelnoten toevoegen. Als je keukenmachine dit niet fijn vindt kun je de hazelnoten beter hakken met een vijzel. Laat kort draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat. Haal de massa uit de keukenmachine met een spatel en doe in een kom. Kneed tot een bal en haal hier telkens wat deeg vanaf voor 10 bonbons. De bonbons rol je in je handen rond. Leg ze op een bord. Als alle bonbons klaar zijn besluit je welke garnering(en) je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor kokossnippers, cacao, hazelnoten of pure chocolade. Uiteraard kun je ook combineren! Zet je bonbons 30 minuten in de koelkast.

Genieten maar!

bottom of page