top of page

Holy hummus


Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Holy hummus: lekker, makkelijk en bomvol eiwitten en voedingsstoffen. Heerlijk op een rijstwafel als lunch of op een verjaardag als dip met groenten. Hierbij drie variaties op de standaard hummus. Heb je teveel hummus gemaakt? Geen probleem, je kunt het restant in de koelkast bewaren in een bakje dat goed afsluit. Ook heerlijk om mee te nemen naar je werk! De knoflook is bij alle drie optioneel. Want: misschien niet zo prettig voor je collega’s of als al je gasten naar knoflook ruiken…:)

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Spaanse hummus Zoet én pittig tegelijk!

Ingrediënten potje witte bonen voorgekookt 240 gram flinke scheut citroensap of sap van een halve citroen 8 groene olijven zonder pit 6 zongedroogde tomaatjes 1 el. tahin 1 tl. sambal peper & zout optioneel: 1 teentje knoflook Keukenmachine

Hoe maak je het? Laat de bonen uitlekken en doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven voordat je hem serveert.

Kerrie hummus

Stevig en krachtig van smaak!

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten potje kikkererwten voorgekookt 220 gram 4 eetl. tahin 2 el. water 1 el. olijfolie flinke scheut citroensap of sap van een halve citroen 1 tl. kurkuma 3 tl. kerriepoeder 0,5 tl. komijnpoeder peper & zout optioneel: 1 teentje knoflook Keukenmachine

Hoe maak je het? Snijd de knoflook fijn, laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven voordat je hem serveert.

Pompoenhummus Luchtig en romig!

Ingrediënten

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

450 gr. pompoen potje kikkererwten voorgekookt 220 gram 0,5 tl. chilipeper 4 tl. komijnpoeder 3 el. olijfolie 2 el. tahin handje pompoenpitten ter garnering optioneel: 1 teentje knoflook Keukenmachine

Hoe maak je het? Kook de pompoen zacht in 6 minuutjes. Snijd ondertussen de knoflook fijn, laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de pompoen en overige ingrediënten in de keukenmachine. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven en af laten koelen voordat je serveert. Garneer met pompoenpitten.

bottom of page