top of page

Vegan blauwe bessenmuffins

Voor de vegan challenge maakte ik deze heerlijke blauwe bessenmuffins. Ideaal als je on the go bent of gewoon thuis zin hebt in iets lekkers!

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten voor 6 muffins

120 gram volkoren speltmeel 3 tl. wijnsteenbakpoeder 3 eetl. agavesiroop 3 eetl. kokosolie 4 eetl. ongezoete appelmoes (te koop bij o.a. AH) 2 eetl. water 125 gram diepvries of verse blauwe bessen handje walnoten

handje rozijnen (optioneel)

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 C°. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed. Verhit de kokosolie in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Voeg toe aan de droge ingrediënten samen met de agavesiroop, appelmoes en water. Spatel het geheel goed door elkaar totdat er een stevig beslag ontstaat. Als het beslag te droog is kun je nog wat water of appelmoes toevoegen. Hak de walnoten fijn in een vijzel en spatel met de blauwe bessen en rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een muffinvorm of papieren vormpjes. Afbakken in 20 - 25 minuten.

bottom of page