top of page

Vegan notenbrood


Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Notenbrood met bananensmaak en gedroogd fruit. Klinkt goed toch?:) En dan ook nog

veganistisch, suikervrij, glutenvrij én bomvol vitaminen en mineralen! Dit brood bevat walnoten en pecannoten. Walnoten bevatten onder andere omega-3, magnesium, eiwitten, vitamine E, verschillende B-vitamines en zitten vol met antioxidanten die onze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Ook pecannoten zijn een gezonde bron van omega-3 vetten, eiwitten en verschillende vitamines, tevens hebben ze een positief effect op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Perfect dus voor foodies én voor veganisten om voldoende eiwitten en vetten binnen te krijgen.

Ingrediënten 10 dadels 150 ml. water 30 gram ongezouten & ongebrande pecannoten 30 gram ongezouten & ongebrande walnoten 4 eetl. kokosolie (ontgeurd) 100 gram boekweitmeel 2 rijpe bananen 4 tl. wijnsteenbakpoeder 3 eetl. agavesiroop 1 hand cranberries 6 gedroogde abrikozen Blender of keukenmachine Klein cakeblik

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 C° Smelt de kokosolie in een pannetje, ontpit de dadels en doe deze samen met de bananen en water in de blender of keukenmachine.Meng tot een grof beslag. Je kunt de bananen ook later prakken. Doe het boekweitmeel samen met de bakpoeder in een kom en meng goed. Voeg vervolgens het beslag uit de blender samen met de agavesiroop toe. Meng alles goed door elkaar. De walnoten en pecannoten hak je grof fijn in een vijzel. De noten, cranberries en gedroogde abrikozen (even in kleine stukjes snijden) spatel je als laatste door het beslag. Bak het notenbrood af in 45 – 50 minuten.

bottom of page