top of page

Burger time!

Vandaag bereidde ik deze heerlijke lunch met vegetarische burgers en frietjes. Maar dan de healthy variant natuurlijk:)! Heerlijk genieten in het weekend of na een workout. Beide in mijn geval:). Ik heb gekozen voor een vegetarische burger van Tivall met linzen (te koop bij o.a. AH). Liever vlees? Kies dan voor een biologische hamburger.

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten voor 2 personen 2 (vegetarische) burgers

2 portobello's

200 gr. zoeteaardappelfrietjes (zelfgemaakt of voorgesneden)

1 avocado

cherytomaatjes

rode ui

sla naar keuze

olijfolie

peper, zout, komijnpoeder, chilipoeder & knoflookpoeder

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe wat olijfolie in een schaal en dip de portobello's aan weerszijden hierin. Leg ze vervolgens op een bakplaat. Voeg nu wat peper, zout en komijnpoeder toe aan de olijfolie en marineer de zoete aardappelfrietjes hierin. De zoete aardappel kun je bakken in de oven, dan worden ze alleen niet erg knapperig, of je kunt ze frituren in kokosolie. Ik heb er toch voor gekozen om ze in de oven te bakken omdat ik vind dat de smaak wel goed blijft!

Leg de frietjes ook op de bakplaat en zet 10 min. in de oven.

Schil ondertussen de avocado en doe samen met wat olijfolie, peper, zout, chilipoeder en knoflookpoeder in een schaaltje. Prak het geheel samen tot een smeuïge saus.

Als de portobello's uit de oven komen draai je ze om en zet je de bakplaat nog 10 min. in de oven.

Begin met het bakken van de burgers. Ondertussen snijd je wat rode ui en cherrytomaatjes.

Haal de portobello's uit de oven en zet de frietjes nog 5 - 10 minuutjes terug in de oven.

Je kunt nu de borden opmaken. Begin met een portobello, deze beleg je met wat sla, hierop komt de burger met de guacamolesaus, tomaatjes en ui. De frietjes serveer je ernaast.

Eet smakelijk!

bottom of page