top of page

Zomerse 'brownie'

Deze cake heeft de 'bite' van een brownie maar dan zonder chocolade. Het zomerse fruit maakt hem zoet dus je hoeft zelf niet veel zoetstof toe te voegen. En dan is hij ook nog eens veganistisch én glutenvrij! Het lekkerste als hij nog niet helemaal afgekoeld is met een schepje Griekse Yoghurt of Alpro Soya (als je in de veganistische trant wilt blijven) en eventueel wat vers fruit. Zowel als ontbijt én als toetje!

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten 1 doosje zomerfruit (Albert Heijn)

100 ml. plantaardige melk 50 ml. olijfolie 4 eetl. agavesiroop 40 gr. amandelen 80 gr. boekweitmeel

3 tl. wijnsteenbakpoeder

snufje zout kleine ovenschaal

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe het zomerfruit in een pannetje met melk, olijfolie en agavesiroop en verwarm even kort. Roer goed door elkaar. Hak ondertussen de amandelen fijn in een vijzel of keukenmachine en doe samen met het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom. Meng het geheel goed.

Giet het zomerfruit vanuit het pannetje over in een schaal en voeg hier telkens kleine hoeveelheden van het droge mengsel aan toe. Blijf goed roeren met een spatel totdat het meel is opgelost en er een glad beslag ontstaat.

Bekleed een kleine ovale of rechthoekige ovenschaal met bakpapier en giet het beslag hierin. Bak af in 45 minuten in een voorverwarmde oven.

bottom of page