top of page

Winterse andijvie- & pastinaak stamppot!


Andijvie- & pastinaak stamppot | Gezond recept | Diner | Praktijk Marjon Kok

Iedereen heeft weleens zin in stamppot. Deze stamppot bevat meer groente en minder aardappels zonder dat je het doorhebt!

Ingrediënten voor 4 porties: 500 gram pastinaak 500 gram kruimelige aardappels 400 gram gewassen andijvie 1 ui 2 teentjes knoflook zout peper scheutje biologische of plantaardige melk roomboter 3 tl dijon mosterd handje ongebrande en ongezouten cashewnoten ongebrand & ongezouten

Zo maak je het: Maak de pastinaak en aardappels schoon, schil en snijd in stukjes. Was de andijvie als deze nog niet gewassen is. Kook de aardappels, pastinaak en andijvie in aparte pannen totdat deze gaar zijn. Ondertussen snipper je de ui en knoflook en snijd je deze in kleine stukjes. Doe een flinke klont roomboter in een grote wokpan en fruit hierin de ui en knoflook. Als de aardappels en pastinaak gaar zijn doe je deze bij elkaar in één pan. Voeg een scheutje melk, 2 flinke theelepels dijon mosterd, peper en zout toe en maal met een stamper fijn tot puree. Vervolgens doe je alle groente in de wokpan bij de ui en knoflook en meng je alles goed door elkaar. Voeg nog wat mosterd, peper en zout toe naar smaak. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Serveer met de cashewnoten.

bottom of page